Teräsrakenteet toiveidesi mukaan

Rauma Marine Constructions (RMC)

Rauma Marine Constructions (RMC) telakka-alueelle rakenteilla oleva uusi monitoimihalli on ollut Beam-Netin historian suurin urakka – kauppasummaltaan noin 4 miljoonaa euroa. Valmistuessaan halli on 186 metriä pitkä, 44 metriä leveä ja 32 metriä korkea ja se on kokonaistilavuudeltaan 226 000 kuutiota. Kohteen harjannostajaisia vietettiin syyskuussa.

– Tämä on ollut yrityksemme suurin yksittäinen tilaus. Kyseessä on myös yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista, toimitusjohtaja Marko Koivisto ja projektimyyntipäällikkö Jussi Heikkilä Beam-Netiltä kertovat.

Beam-Netin osalta urakka alueella on valmis. Yritys on vastannut teräsrungon, katon kantavien profiilipeltien, porrastornin ja katosten tekemisestä. Asennustyöt alkoivat helmikuun lopussa ja parhaimmillaan kohteessa työskenteli kahdeksan asentajaa.

– Kohteessa on noin 1300 tonnia terästä ja 8500 neliötä kantavaa kattopeltiä.

Kyseessä on ollut äärimmäisen vaativa kohde muun muassa korkeuden ja pitkän jännevälin osalta. Tässä kohteessa muun muassa katon teräsristikko painaa noin 10 tonnia.

– Tässä kohteessa suurin yksittäinen pilari painoi noin 30 tonnia. Tarkka aikataulutus ja logistiikan suunnittelu olivat avainasemassa, Koivisto ja Heikkilä painottavat.

Yritys on tottunut työskentelemään erityisen suurissa kohteissa, mutta monitoimihallin rakentaminen on ollut Beam-Netille silti todellinen näytönpaikka.

– Olemme tehneet muutaman suuren kohteen ja näytimme tässä jälleen, että pystymme toimimaan todella isossa ja vaativassa rakennuskohteessa.

Koivisto ja Heikkilä painottavat ja kiittelevät projektin osalta tilaajan (projektinjohtourakoitsijana SRV Rakennus Oy) ja heidän välistä yhteistyötä. Myös laadukkaan teräsrakennesuunnittelun merkitys korostuu tällaisessa kohteessa.

– Suunnittelijoiden ja tuotannon välinen yhteistyö oli projektissa erityisen sujuvaa, he sanovat.

beam-net-rmc-urakka-Ulkoapain-otettu-kuva
1648219672599-1024x576
beam-net-rmc-urakka-sisalta

Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä myös täyttämällä oheisen lomakkeen.